Bebeğim Neden Ağlıyor?
Bebekler bazen açık bir sebep olmadan ağlarlar. Ama diğer zamanlarda, size gözyaşlarıyla bir şey anlatmaya çalışıyorlar.

Yenidoğanlar genellikle günde 2 ila 3 saat ağlayarak geçirirler. Her ne kadar normal olsa da, ağlayan bir bebek hem bebekler hem de ebeveynler için üzücü olabilir.
Bebekler bazen açık bir sebep olmadan ağlarlar. Ama diğer zamanlarda, size gözyaşlarıyla bir şey anlatmaya çalışıyorlar.
Ağlama Nedenleri
Biraz sağduyu ve derin düşünmeyle, bebeğinizi nasıl rahatlatacağınızı bulabilirsiniz.
Açlık
Yaşamlarının ilk 3 ayında yeni doğanlar birkaç saatte bir emzirme eğilimindedir. Beslenmek istediklerinde, genellikle yükselip alçalan kısa, düşük perdeli ağlamalar yaparlar.
Nasıl yatıştırılır. Yardımcı olup olmadığını görmek için göğsünüzü veya biberonu verin. Aç olmasalar bile, bebeğiniz sadece rahatlamak için bir şeyler emmek isteyebilir. Emzik kullanabilir veya bebeğinizin kendi parmağını veya başparmağını emmesini sağlayabilirsiniz.
Yorgunluk
Çoğu yetişkinden farklı olarak, aşırı çalışan veya yorgun olan bebekler uykuya dalmak yerine genellikle huysuzlaşır.
Nasıl yatıştırılır. Uykuyu teşvik etmenin en iyi yollarından biri bebeğinizi kundaklamaktır. Sadece baş ve boyun dışarı bakacak şekilde bir battaniyeye sıkıca sarın. Anne karnını taklit etmeye yardımcı olur. Manzara değişikliği de işe yarayabilir. Puset ile yürüyüşe çıkın. Veya bebeğinizi bir araba koltuğuna oturtun: Arabanın susturucu titreşimi, çocuğun kaymasına neden olabilir.
Alerjiler
Emziren bir anne yediklerini anne sütüyle aktarabilir. Bu bir bebeğin karnını üzebilir. Sık sık meydana gelirse bebeğiniz alerjik olabilir veya inek sütü, fındık, buğday veya diğer yiyeceklere duyarlı olabilir.
Nasıl yatıştırılır. Bebeğinizin gıda alerjisi olduğunu düşünüyorsanız, doktorunuzla konuşun. Emziriyorsanız, doktorunuz bebeğinizin huzursuzluğunun azaldığını görmek için bir hafta boyunca tek bir yemek (örneğin süt veya yumurta) yemeyi bırakmanızı önerebilir. Bebek maması kullanıyorsanız, doktorunuzdan farklı bir mama yazmasını isteyin.
Mide ekşimesi
Beslenmeden hemen sonra ağlamak mide ekşimesi belirtisi olabilir. Ama önce bebeğiniz şişeyle besleniyorsa rahatsızlığın sadece yutulan havadan kaynaklanmadığından emin olun.
Nasıl yatıştırılır. Yemek sırasında bebeğinizi sık sık molalar verin ve gazını alın . Onları otururken besleyin. Çok fazla hava yutmayı önlemek için tasarlanmış özel emzik ve şişeleri deneyebilirsiniz. Bu yardımcı olmazsa çocuk doktorunuzla konuşun. Zamanın yaklaşık% 80'inde hafif reflüsü olan bebekler yoğunlaştırılmış formül, sigara dumanından uzak durarak ve büyüyerek iyileşir.
Sancı
Haftada üç kez günde 3 saatten fazla ağlama ile işaretlenen bu duruma 5 yenidoğandan 1'i yakalanmaktadır. Genellikle doğumdan sonraki ilk ay içinde olur. Bu ani ağlama pürüzleri normalden daha yüksek ve tiz olabilir. Bebeğinizin yüzü kızarabilir, karnı şişebilir ve bacakları toplanmış olabilir.
Nasıl yatıştırılır. Sancılara neyin neden olduğu net değildir, ancak genellikle 3 veya 4 ay içinde kendiliğinden durur. O zamana kadar şunları yapabilirsiniz:
Bebeğinizi sallayın veya yürüyün.
Uykuya daldırmak için vakumu veya çamaşır kurutucuyu çalıştırın.
Emzik verin.
Doktorunuza rezene, papatya veya diğer bitkisel ilaçların özlerinin yardımcı olup olmayacağını sorun.
Bebeğiniz uzun bir süre ağlamaya devam ederse, ciddi bir şey olmadığından emin olmak için doktorunuza danışın.
Uyku alışkanlıkları
6 aya kadar çocuğunuz uykuya dalabilmeli ve kendi başına uykuda kalabilmelidir. Ama bazen sizsiz yatmak istemeyebilirler. Uyku programına girdikten sonra bile, hasta iseler veya evde değişiklikler varsa uyumakta zorluk çekebilirler.
Nasıl yatıştırılır. Bebeğinizin feryatını görmezden geldiğiniz için kendinizi suçlu hissetmeyin. Araştırmalar, siz kontrol etmeden önce çocuğunuzun daha uzun süre ağlamasına izin vermenin, diğer yöntemlere göre daha hızlı uyumayı ve daha uzun süre uyumayı öğrenmesine yardımcı olduğunu gösteriyor.
Doktorunuzu Ne Zaman Aramalısınız?
Bebeğiniz 2 saatten fazla bir süredir teselli edilemez durumda ağlıyorsa
Ateşi yükseliyorsa
Hiçbir şey yemiyor veya içmiyor veya kusuyorsa
İşemiyor, kanlı kakalar var ya da hiçbir şeye yanıt vermiyorsa hemen çocuk doktorunuzu arayın.